ویزا

ویزا به طور کلی یک سند رسمی و مجوزی هست که توسط سفارتخانه، کنسولگری و یا اداره مرزبانی کشور مقصد برای سفر اتباع بیگانه به اون کشور صادر میشه. نکته خیلی خیلی خیلی مهم اینه که باید حواسمون باشه که دریافت ویزا شرط لازم برای مسافرت به کشور مقصد هست ولی تصمیم نهایی برای اجازه ورود به کشور توسط ماموران مرزبانی و در مبادی ورودی هوایی، زمینی و دریایی گرفته خواهد شد.

تقسیم بندی ویزا از نظر هدف سفر:

  1. ویزای توریستی: از اسمش مشخصه برای کسی که هدفش گردشگری باشه صادر میشه.

  2. ویزای ملاقات دوستان و اقوام: برای اکثر کشورها نوع ویزای صادر شده برای این هدف مشابه مورد قبلی هست فقط مدارکی که به سفارت ارائه می کنیم قدری متفاوت هست و شانس گرفتن ویزا هم بیشتره.

  3. ویزای درمان: برای معالجه و درمان در کشور مقصد

  4. ویزای تجاری: برای انجام تجارت در کشور مقصد

  5. ویزای عبوری یا ترانزیت که مدتش خیلی کم هست و برای عبور از یک کشور برای رسیدن به کشور ثالث هست.

  6. ویزای کار و تعطیلات (work & holidays visa) که به شما اجازه میده در ضمن گردش در کشور مقصد بطور محدود کار هم بکنید. کشور استرالیا تا چند سال پیش این ویزا رو برای ایرانی ها صادر می کرد ولی فعلا انجام نمیده.

  7. انواع دیگه ویزاها نظیر ویزای دانشجویی، ویزای مهاجرتی و … در دسته ویزاهای بلند مدت هستند.


 

انواع ویزا از نظر دفعات اجازه ورود به کشور:

  1. ویزای یک بار ورود یا سینگل (Single visa): بعد از یکبار ورود و خروج اتوماتیک اعتبارش از بین میره حتی اگر از نظر تاریخ و مدت هنوز اعتبار داشته باشه.

  2. ویزای دو بار ورود یا دابل (Double visa): به شما اجازه میده در مدتی که ویزاتون اعتبار داره دو بار وارد کشور مقصد بشید.

  3. ویزای چندبار ورود یا مولتیپل (Multiple visa): تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ و مدت اعتبار داره شما میتونید به دفعات نامحدود به اون کشور سفر کنید و خارج بشید.

  4. ویزای صفربار ورود! نوعی خاصی از ویزای ترانزیت هست به اسم ویزای ترانزیت فرودگاهی (Airport transit visa). بعضی از کشورها حتی برای تعویض هواپیما در یک فرودگاه اون کشور هم درخواست ویزا می کنند. با این نوع ویزا شما حق خارج شدن از فرودگاه حتی برای چند دقیقه رو هم ندارید و در حقیقت این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیما، رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیما به مقصد کشور بعدی هست. اکثر کشورهای اروپایی و آمریکا همچین قانونی برای دارندگان پاسپورت ایرانی دارند.


 

وقتی ویزا رو دریافت کردید علاوه بر چک کردن موارد بالا (که معمولا یک بار ورود هست) دو تا عدد دیگه رو هم باید بهش دقت کنید. یکی بازه زمانی که ویزای شما اعتبار داره و دیگری تعداد روزی که شما اجازه حضور در اون کشور رو دارید. ممکنه اعتبار ویزای شما دو ماه باشه ولی مدت اقامت رو ۱۵ روز زده باشه، بنابراین بعد از ۱۵ روز حضور در کشور مقصد ویزای شما خود به خود باطل میشه حتی اگر تاریخش هنوز معتبر باشه.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان:

مسافران ایرانی، می‌توانند بدون نیاز به ویزا به چند کشور دنیا سفر کنند؛ طبق لیستی که در سال ۲۰۱۶ صادر شده، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در مجموع ۱۱ کشور است. تعداد ۲۷ کشور هم صادرکننده ویزا در مرز برای ایرانیان هستند. صدور ویزا در مرز به این معنی است که مسافران در مقابل پرداخت مبلغی در مرز یا فرودگاه کشور مقصد، ویزای خود را دریافت می‌کنند. در این نوع ویزا، امکان ریجکتی وجود ندارد و دریافت ویزا ۱۰۰ درصد است.

صدور ویزا در مرز:

جیبوتی: ویزای جیبوتی تنها تا ۱ ماه اعتبار دارد و بعد از ورود، بیشتر از این مدت نمی‌توانید در آن بمانید.

کنیا: در صورت ورود به کنیا، تنها تا ۳ ماه اجازه اقامت در این کشور را دارید.

ماداگاسکار: مدت زمان مجاز برای اقامت در ماداگاسکار بعد از ورود به آن، ۹۰ روز است.

موزامبیک: بعد از ورود به موزامبیک تنها تا ۳۰ روز اجازه اقامت در آن را دارید.

تانزانیا: ویزای تانزانیا بعد از ورود به کشور تا ۱ ماه اعتبار دارد و بعد از این تاریخ باید کشور را ترک کنید.

توگو: ویزای توگو ۷ روزه است و بعد از این تاریخ باید از کشور خارج شوید.

اوگاندا:

سیشل: مدت اقامت در سیشل تا ۳ ماه بعد از ورود است.

موریتانی:

گینه بیسائو: بعد از ورود به گینه بیسائو تا ۹۰ روز اجازه اقامت در این کشور را دارید.

ارمنستان: ویزای ارمنستان تا ۱۲۰ روز اعتبار دارد.

لائوس: تا ۳۰ روز بعد از سفر به لائوس باید کشور را ترک کنید.

نپال: بعد از ورود به نپال، ۹۰ روز بعد باید کشور را ترک کنید.

تیمور شرقی: ویزای تیمور شرقی ۳۰ روزه است و بعد از ورود، بیشتر از این تاریخ نمی‌توانید

در آن بمانید.

سوریه: بعد از هربار ورود به سوریه، تا ۹۰ روز می‌توانید در آن بمانید.

لبنان: کشور لبنان بعد از ورود، تا ۱ ماه به شما اجازه اقامت در کشور را می‌دهد.

مالدیو: برای سفر توریستی به مالدیو، بعد از ورود به کشور تا ۳۰ روز اجازه اقامت در مالدیو را دارید.

سریلانکا: ویزای سریلانکا تا ۳۰ روز بعد از ورود اعتبار دارد.

کامبوج: ویزای کامبوج ۳۰ روزه است.

گرجستان: بعد از ورود به گرجستان تا ۳۶۰ روز می‌توانید در این کشور بمانید.

بولیوی: ویزای بولیوی تا ۳۰ روز بعد از ورود اعتبار دارد.

جزایر کوک: ویزای جزایر کوک تا ۳۱ روز بعد از ورود اعتبار دارد.

پالائو: ایرانیان تا ۳۰ روز بعد از هربار ورود می‌توانند در پالائو بمانند.

ساموآ غربی: ویزای ساموآ غربی تا ۶۰ روز اعتبار دارد.

تووالو: ویزای تووالو ۱ ماهه است و باید بعد از این مدت کشور را ترک کنید.

مدارکی که تقریبا برای همه ویزاها مشترک هستند

  1. پاسپورت که باید تاریخ انقضاش حداقل سه ماه بعد از پایان سفرتون باشه (بعضی کشورها ۶ ماه).

  2. شناسنامه

  3. پر کردن فرم ویزا بصورت کاغذی یا آنلاین یا هر دو. توی این فرم سوالاتی راجع به شخص سفر کننده و هدفش از سفر پرسیده میشه. فرم ویزا میتونه مثل سفارت بولیوی ساده باشه و ظرف ۵ دقیقه تکمیلش کرد یا مثل نیوزلند اینقدر سوال بپرسه که یک روز وقت بگیره!

  4. مدارکی که نشان بده شما در کشور محل سکونتتون شغل دارید و یا دانشجو هستید. این مدرک خیلی مهمه چون میتونه دلیل اصلی شما برای بازگشت به کشورتون باشه. البته اگر بازنشسته باشید هم مدارک بازنشتگیتون رو ارائه می کنید.

  5. مدارک نشان دهنده توانایی مالی مثل حساب بانکی، سند ملکی، اوراق سهام و … .

  6. عکس دیجیتالی یا چاپی. سفارتخانه ها معمولا روی جدید بودن عکس و بدون روتوش بودن اون تاکید دارند. دوست من بعد از دوبار عکس گرفتن و ارائه به سفارت سوئد، نهایتا بار سوم در عکاسی که خود سفارت معرفی کرد عکس گرفت تا قبول کنند!

  7. رزرو پرواز رفت و برگشت به کشور و در مواردی خرید بلیط قطعی.

  8. دعوتنامه از شخص یا شرکت در کشور مقصد و یا رزرو هتل برای مدت اقامت و در مواردی رزرو قطعی هتل

  9. بیمه مسافرتی


 


 

ورود به کشورهایی که بدون ویزا هستن:

کردستان عراق:

مالزی: بعد از ورود به مالزی، تنها تا ۱۴ روز اجازه اقامت در آن را دارید و بعد از این تاریخ باید کشور را ترک کنید.

ترکیه: بعد از ورود به ترکیه تا ۹۰ روز اجازه ماندن در این کشور را دارید.

دومینیکا: مدت اقامت در دومینیکا بعد از ورود تا ۲۱ روز است.

اکوادور: بعد از ورود به اکوادور تا ۹۰ روز می‌توانید در این کشور بمانید.

گویان: مدت زمان مجاز برای اقامت در گویان بعد از هر بار ورود تا ۳۰ روز است.

هائیتی: بعد از ورود به هائیتی تا ۳ ماه اجازه اقامت در آن را دارید.

نیکاراگوئه: نیکاراگوئه تا ۹۰ روز اجازه اقامت بعد از هر بار ورود را به مسافران ایرانی می‌دهد.

ونزوئلا: مدت زمان اقامت در ونزوئلا بعد از ورود تنها تا ۱۵ روز است.

نیووی: زمان مجاز برای اقامت در نیووی بعد از هربار ورود تا ۳۰ روز است.

ایالات فدرال میکرونزی: بعد از ورود به میکرونزی باید تا ۳۰ روز بعد کشور را ترک کنید.

یک نکته درباره سفر به کشورهای بدون ویزا

بدون ویزا بودن کشورها به این معنی است که مسافران فقط برای حضور در آن کشور احتیاج به ویزا ندارند؛ اما گاهی برای پرواز و رسیدن به یک کشور بدون ویزا، نیاز به یک یا چند ویزا دارید.
برای پرواز به بعضی از کشورهای آمریکا و اقیانوسیه، باید از چند کشور بگذرید و در آنها توقف داشته باشید، که بدون داشتن ویزای این کشورها، سفرتان امکان پذیر نیست. بنابراین همیشه سفر به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان به معنی نیاز نداشتن به ویزا و سفر بی‌دردسر نیست و باید حتما از قبل درباره سفر به کشور مقصدتان تحقیق کنید.

برچسب ها {{item}}